Κρήτη

20/05/2016

IMG_20160520_193559309Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη 19.10 με τη πτήση της Ryanair από SKG για Χανιά. Η πτήση διήρκησε 1 ώρα και λίγα λεπτά και κατεβήκαμε στο αεροδρόμια των Χανίων με σχετικά κρύο καιρό και διάθεση για βροχή που ποτέ δεν έπεσε τελικά. Παραλάβαμε το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει από την εταιρία Monza Cars, ένα μικρό Fiat Panda με αρκετά χιλιόμετρα στο οδόμετρο που όμως αποδείχθηκε ικανό να μας πάει όπου θελήσαμε. Το γεμίσαμε βενζίνη και αναζητήσαμε το δωμάτιο μας στο «hotel Eleonora», το οποίο βρισκόταν σε ένα γραφικό δρομάκι πίσω από το Ναυτικό Μουσείο, στη παλιά πόλη.

Κάνοντας ατελείωτες και αξέχαστες βόλτες στο λιμάνι των Χανιών καθώς και στα στενά δρομάκια της παλιά πόλης, βρήκαμε το πηγάδι του Τούρκου όπου καθίσαμε και ευχαριστηθήκαμε Χανιώτικη μπύρα και τοπικά εδέσματα. Για να καταφέρουμε να χωνέψουμε συνεχίσαμε την περιήγηση μας στη παλιά πόλη βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες και χαζεύοντας το τοπίο.

Το δωμάτιο μας, λιτό, παραδοσιακό αλλά με όλες τις ανέσεις και με μια οικοδέσποινα που μας βοήθησε να έχουμε μια άνετη διαμονή. Εξαίρεση βέβαια αποτέλεσε το μπάνιο στο οποίο δυσκολεύτηκα να βολευτώ. Το επόμενο πρωί, είχαμε ένα ευχάριστο αλλά μη αναμενόμενο ξύπνημα κατά τις 6 τα ξημερώματα από συγκατοίκους που θέλησαν να γκαρίζουν ενώ κάνανε το check out…

Advertisements