Κοινωνική Νοημοσύνη

Κοινωνική ΝοημοσύνηΠριν λίγες βδομάδες σε μια βόλτα μου στα βιβλιοπωλεία της πόλης κατά τύχη πρόσεξα ένα βιβλίο με περίεργο τίτλο, «Κοινωνική Νοημοσύνη«. Ξεκίνησα να το ξεφυλλίζω δίπλα στο ράφι και σε λίγο βρέθηκα να το διαβάζω μανιωδώς σε ένα κάθισμα σε μια άκρη του μαγαζιού. Η αγορά πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ το διάβασμα του συνεχίζεται μέχρι και τη στιγμή που γράφω αυτό το post. Το βιβλίο παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, για μένα, γιατί εξηγεί ορισμένες κοινωνικές συμπεριφορές στη σύγχρονη κοινωνία της πληθώρας εξωτερικών ερεθισμάτων, με επιστημονικό τρόπο, επεξηγώντας παράλληλα τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των κοινωνικών συναναστροφών. Δεν προτείνει ούτε εκπαιδεύει κάποιον για το πως μπορεί να γίνει (αν μπορεί) κοινωνικά νοήμων, παρά ενημερώνει και εξηγεί με συγκεκριμένα παραδείγματα και με συγκεκριμένες μελέτες.

O συγγραφέας Daniel Goleman, φαίνεται να έχει κάνει παγκοσμίως αίσθηση με τα λεγόμενα του αλλά και τον άμεσο/ κατανοητό τρόπο γραφής και ομιλίας του. Οι ομιλίες αλλά και οι αναφορές που μπορεί να βρει κάποιος στο internet στο όνομα του είναι ατελείωτες. Δυο από αυτές, η ομιλία του στη Google

αλλά και η συνέντευξη στo TED.com μου έκαναν μεγάλη εντύπωση… Και οι δυο βέβαια ήταν πλήρως εναρμονισμένες με τα γραφόμενα στο βιβλίο του.

ΥΓ. Η Google φέρνει τέτοιους ανθρώπους στο campus της για να ενημερώσουν και να δώσουν εναύσματα στο προσωπικό της… γιαυτό μάλλον είναι τόσο μπροστά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s