Τουρίστες στη Κέρκυρα!

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα μαζί με μεγάλη παρέα στη Κέρκυρα. Αφορμή για αυτή την εξόρμηση ήταν οι αγώνες downhill και downtown που πραγματοποιήθηκε στο νησί, σε μια περιοχή βόρεια της πόλης της Κέρκυρας. Δυο από τους γνωστούς πλέον psychohillers (Νίκος και Σάκης), έλαβαν μέρος στον αγώνα, ενώ παράλληλα είχαν άλλους 6 να τους υποστηρίζουν στις προσπάθειες τους. Μαζί μας ήταν και η ομάδα Forest Gam,  η οποία είχε μια πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία!

achilion2Εκτός από τους δυο αγώνες που παρακολουθήσαμε, αυτά που μου έκαναν αίσθηση από το ταξίδι είναι η αισθητική και η καθαριότητα του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας αλλά και οι ρυθμοί ζωής των κατοίκων της. Δεν ξέρω αν τους έχει επηρεάσει η κρίση εκεί, αλλά όλα κινούνται και λειτουργούν σε ανθρώπινους ρυθμούς. Πέρα από την τουριστική σε κάθε περίπτωση πόλη της Κέρκυρας, αξιοσημείωτο είναι πάντα το ανάκτορο, το οποίο και επισκεφθήκαμε… αλλά και γενικότερα η φύση του νησιού η οποία λόγω της πολύ ισχυρής βροχόπτωσης κατα τη διάρκεια του χειμώνα είναι ιδιαίτερα πλούσια. Ειδικά, πηγαίνοντας για την Αχαράβη όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, οι ελαιώνες αλλά και τα δάση της Κέρκυρας προσδίδουν ένα πολύ χαρακτηριστικό χρώμα στο νησί.

Το αγωνιστικό σκέλος του ταξιδιού εκτυλίχθηκε το Σάββατο το απόγευμα αλλά και τη Κυριακή το μεσημέρι. Τη πρώτη μέρα, ο αγώνας ήταν σε κανονικό downhill μονοπάτι μέσα στο δάσος, το οποίο όπως μας είπαν ο Σάκης και ο Νίκος ήταν εκπληκτικό σε σχεδιασμό και ποικιλία αλλά και πολύ δύσκολο για να το κατέβεις αξιοπρεπώς. Την επόμενη μέρα, ο χαρακτήρας του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικός. Η διαδρομή διαπερνούσε τα στενά σοκάκια του χωριού Επίσκεψη, ενώ η εκκίνηση γινόταν από την κορυφή ενός βουνού από το υψηλότερο ουσιαστικά σημείο της περιοχής. Τα βίντεο αλλά και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από όλους μας μπορούν να δώσουν μια πολύ καλή εικόνα για τον αγώνα και το πώς εκτυλίχτηκε. Μόλις τελειώσει η επεξεργασία τους, θα αναρτηθούν στο site της ομάδας

Κάτι αντιπροσωπευτικό τόσο της Κέρκυρας όσο και του αγώνα, μπορείτε να δείτε παρακάτω. (Δυστυχώς το κινητό μου δεν είναι και ότι καλύτερο, γιαυτό και η χαμηλή ποιότητα)

Και κάποιες φωτό από τη Κέρκυρα, εδώ

Αντε, και του χρόνου! Psychohillers, thanx για τη παρέα!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s