Γνήσιο της υπογραφής

Τόπος: Κοινοτικό γραφείο Νεοχωρούδας
Χρόνος: σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 8

Ήθελα απλώς ένα γνήσιο της υπογραφής να το υπογράψει κάποιος υπάλληλος που να έχει το δικαίωμα. Μπήκα στο κοινοτικό γραφείο, βλέπω ότι σε ένα γραφεί που αναφέρει τη λέξη γραμματεία στην πόρτα μια κυρία και άλλους δυο κυρίους να κάθονται και να συνομιλούν με άνεση χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο.
-Καλημέρα, για ένα γνήσιο της υπογραφής έχω έρθει
-Περάστε δίπλα στον πρόεδρο, θα σας εξυπηρετήσουν
μου απαντάει η κυρία, ενώ οι άλλοι δυο κύριοι δεν αντιδρούν στην στιχομυθία. Και οι δυο κύριοι είναι ντυμένοι απλά, με τα ρούχα της δουλειάς, σαν υδραυλικοί/ ηλεκτρολόγοι ή κάτι αντίστοιχο. Πηγαίνω στο διπλανό γραφείο όπου γράφει ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ζητάω από την κυρία που είναι εκεί τον πρόεδρο. Εκείνη ευγενικά μου λέει ότι θα έρθει σε λίγο και αν αργήσει πολύ θα του τηλεφωνήσει. Περιμένω λίγο, μέχρι που της ζητάω να του τηλεφωνήσει αναφέροντας ότι θέλω απλώς την επιβεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.
-Α, αυτό θέλεις; Δεν κατάλαβα, νόμιζα ότι είχες κάποιο ραντεβού!… ΠΡΟΟΟΕΕΕΕΔΡΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ξαφνικά έρχεται από δίπλα ο κύριος που είναι ντυμένος σαν υδραυλικός (ο οποίος πριν είχε ακούσει από την αρχή τι ήθελα) ρίχνει μια τζίφρα και είμαι πλέον έτοιμος.
Παρόλο που ήξερε τι ήθελα και γιατί περίμενα εκεί 10 λεπτά χωρίς λόγο, καθόταν και χαχάνιζε με τους άλλους γράφοντας με στα παλιά του τα παπούτσια. Η αναισθησία του δηλαδή δεν είχε κανένα όριο
Το κακό δεν είναι ότι περίμενα 10 λεπτά χωρίς λόγο επειδή ο συγκεκριμένος ήταν αναίσθητος, αλλά το γεγονός ότι 4 άτομα ικανά να εργαστούν καθόταν σταυροπόδι και χαχάνιζαν στις 8 το πρωί ενώ θα έπρεπε να δουλεύουν. Αυτούς τους ανθρώπους, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, τους πληρώνουμε όλοι όσοι δυστυχώς φορολογούμαστε επί των πραγματικών μας εισοδημάτων τόσο σκληρά για να κάθονται και να εμπαίζουν τους υπολοίπους. Αν ποτέ μπούμε σε μια λογική να αναστρέψουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, μπορεί να έχουμε κάποια ελπίδα ως κοινωνία να αναστρέψουμε και την καθοδική μας πορεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s