Ποδήλατο για την μετακίνηση στην εργασία

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία υπάρχουν νόμοι οι οποίοι δίνουν κίνητρα στους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο για τη κάλυψη της απόστασης σπιτιού δουλειάς. Ποιό συγκεκριμένα, το υπουργείο μεταφορών της Αγγλίας τρέχει ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται «Cycle to work scheme» στο οποίο μέσω των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατο και εξοπλισμό για τις μετακινήσεις τους μέσω της εταιρίας στην οποία δουλεύουν. Με αυτό το τρόπο η εταιρίες-εργοδότες ενώ απαλάσσονται από κάποια φορολογία, παρέχουν τις απαραίτητες υποδομές στους χρήστες ποδηλάτου και οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το μέσο με άνεση και πολύ χαμηλό μηνιαίο κόστος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Υπουργείου Μεταφορών της Αγγλίας, εδώ

Βέβαια, οι πιο ανυπόμονοι και οικονομικά ευπορότεροι μπορούν να αγοράσουν το νέο GoCycle για να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς μεγάλο κόστος και δυσκολία στο παρκάρισμα! Δεν είναι ότι ποιό οικονομικό στην αγορά, αλλά είναι τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρον! (Υπάρχει και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα!!!)

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.