Άκου να δεις…

…αναγκάζομαι να υπερασπιστώ έναν καλλιτέχνη ο οποίος για μένα δεν έχει μεγάλη σημασία ως προς το έργο που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια. Ταγμένος κοντά στην εκκλησία και κατα κάποιο τρόπο εκμεταλεύομενος το συγκεκριμένο κοινό με άφηνε και συνεχίζει να με αφήνει παγερά αδιάφορο όπως και πολλούς άλλους γύρω μου.

Εμφανίστηκε κάποια στιγμή σε συνέντευξη του να υπερασπίζεται κάποιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής και έτρεξαν λοιπόν όλοι (… οι δημοσιογραφίσκοι του internet τουλάχιστον εννοώ) να καπηλευτούν τη κατάσταση, να κόψουν και να ράψουν τη συνέντευξη. Όπως σχεδόν πάντα, με άλλο νόημα λέγοντα πράγματα σε συνεντεύξεις, διαφορετική είναι η πραγματικότητα και κάπως αλλιώς, λίγο διαφορετικά εμφανίζονται τα γεγονότα από τους «ακέραιους» δημοσιογράφους.

Αν λοιπόν κάποιος καθήσει και ακούσει σοβαρά την συνέντευξη του ανθρώπου, μπορεί εύκολα να βγάλει του συμπέρασμα ότι το νόημα των λεγομένων του έχει διαστρεβλωθεί μετέπειτα από τους ερμηνευτές… Μπορεί πολύς κόσμος να έχει αρνητικά συναισθήματα για τη Χρυσή Αυγή, για το πνεύμα της και τις αμαρτίες της όμως, το πρόβλημα μου, το οποίο είναι και πρόβλημα γενικότερο με τους δημοσιογράφους είναι η μη πλήρης και ακριβής αναμετάδοση των γεγονότων και των νοημάτων. Ο πυρήνας της εργασίας τους δηλαδή, αυτό για το οποίο είναι επιφορτισμένοι γίνεται στρεβλά και με πολλές ατέλειες.

Μπορεί ό Γαϊτάνος να λέει όντως καλά λόγια για τη δράση της Χρυσής Αυγής σε ένα θέμα όπως το λαθρεμπόριο από τους μαύρους, όμως δεν λέει μόνο αυτό. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να βλέπεις το σύνολο των λεγομένων κάποιου και όχι το να κόβεις ένα μέρος του λόγου του. Όπως στο 2:11… που λέει κάποια πράγματα πιο κοντά στη λογική.

Αυτά, βέβαια δεν τα έλαβε υπόψη του κανένας δημοσιογραφίσκος ούτε κάν η Χρυσή Αυγή που θέλησε να εκμεταλευτεί πολιτικά το γεγονός και εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριξης(!) προς τον τραγουδιστή. Σε ένα πράγμα δυστυχώς, συμφωνώ με τον Γαϊτάνο. Οι νεοέλληνες όπως έχουμε καταλήξει να είμαστε δεν είμαστε ωραίοι, είμαστε απογοητευτικοί… Είτε θα δούμε τη πραγματικότητα είτε θα στρουθοκαμηλήσουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s