Εκδρομές γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Τον τελευταίο καιρό, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ημερήσιες εκδρομές κατά κύριο λόγο πέριξ της Θεσσαλονίκης, μιας και ο καιρός βόλευε και μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τη Κυριακή μας πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές βουτιές στη Χαλκιδική.

Οι δύο προορισμοί που επισκεφτήκαμε ήταν η λίμνη της Κερκίνης με δύο ή τρία ακόμη σημεία εκεί κοντά που ολοκλήρωσαν τη βόλτα μας, καθώς και η Έδεσσα με ένα πέρασμα από την αρχαία Πέλλα. Δεν ήταν λίγες οι εικόνες που πήραμε μαζί μας ως αναμνήσεις από τις δύο αυτές βόλτες οι οποίες είχαν το κάτι παραπάνω σε σχέση με μια απλή βόλτα στη φύση ή την ευχαρίστηση της καλής παρέας.

Στη περιοχή της Κερκίνης φτάσαμε το πρωί στον Λιθότοπο, όπου απολαύσαμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη και συνεχίσαμε παραλίμνια οδικώς μέχρι το χωριό της Κερκίνης. Από εκεί είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βαρκάδα μέχρι τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα στη τεχνητή λίμνη όπου είδαμε την θαυμαστή βιοποικιλότητα, σε ένα απρόσμενο σκηνικό όπου τα πουλιά μας δέχθηκαν στο σπίτι τους, στο περιβάλλον τους χωρίς να νοιώθουν απειλή από τη παρουσία μας.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν πιο συνηθισμένα, με επίσκεψη στα Άνω Πορόια για φαγητό και μετά στον μεθοριακό σταθμό Βυρώνειας για το απογευματινό καφεδάκι μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Ένα από τα επόμενα ΣΚ κινηθήκαμε Δυτικά της Θεσσαλονίκης, προς την Έδεσσα, με ενδιάμεσο σταθμό τη Πέλλα, με σκοπό να επισκεφτούμε τόσο τον αρχαιολογικό χώρο όσο και το μουσείο. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για το τι επρόκειτο να δούμε παρά μόνο είχαμε τις μνήμες από τις αντίστοιχες σχολικές εκδρομές στις οποίες δεν μπορείς να πεις ότι πάντοτε πετύχαιναν τον στόχο τους, δηλαδή να δουν και να καταλάβουν τα παιδιά κάποια πράγματα από την ιστορία μέσα από τα μνημεία.

Το μουσείο που έχει κατασκευαστεί στην άκρη του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας είναι εντυπωσιακό, όχι τόσο σαν κτίριο, όσο για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται τα αρχαία που έχουν βρεθεί στη περιοχή. Από την άλλη, μέσα σε μια μικρή περιοχή βλέπεις το πως έχτιζαν τις πόλεις τους οι αρχαίοι, το πως χτίζουν τα σύγχρονα χωριά οι Έλληνες και το πως χτίζει ένα δημόσιο κτίριο το Ελληνικό Κράτος σήμερα…

Η Έδεσσα, πάντα εντυπωσιακή με τον καταρράκτη της, μας υποδέχθηκε με αρκετή ζέστη και υγρασία. Τη Κυριακή τα πράγματα είναι πολύ ήσυχα και η πόλη ενδείκνυται για βόλτα στις όμορφα διαμορφωμένες γειτονιές της, για καφέ και φαγητό. Επιλέξαμε το εστιατόριο που έχει εγκατασταθεί στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης καθώς και ένα καφέ το οποίο ήταν στημένο δίπλα σε ένα από τα ρυάκια της πόλης. Εξαιρετικά σημεία και τα δύο, μας χάρισαν μια πολύ όμορφη μέρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s